Vrijwilliger van het jaar

Donderdag 6 augustus 2020 was wederom een grote dag voor Carola van Hunnik van Zwemvereniging Noordwijkerhout (ZVN). Op 9 februari jl. werd zij verkozen bij de Sportverkiezingen Noordwijk tot sportvrijwilliger van het jaar. Op 2 juli jl. werd Carola tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB) ook nog verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Vandaag ontving zij uit handen van de voorzitter van de KNZB, Marius van Zeijst, een fraai aandenken en een persoonlijke oorkonde.

In een inleidende speech vertelde Derik Huizer, bestuurslid van ZVN, dat je vrijwilligers hebt, betrokken vrijwilligers, vrijwilligers met een tomeloze inzet en vrijwilligers die iconisch zijn. Mensen die vrijwilliger zijn sinds het bestaan van de club, inmiddels al 40 jaar!, die gezichtsbepalend zijn en zonder wie een club nauwelijks kan bestaan. Carola is zo’n vrijwilliger in de buiten categorie. Marius van Zeijst vertelde in zijn speech dat de keuze voor Carola uit alle voorgedragen kandidaten de makkelijkste keuze was. Zij stak qua inzet met kop en schouders boven de andere kandidaten uit. 

Na het uitreiken van een vorstelijke bos bloemen vertelde Derik Huizer, namens het bestuur van ZVN, dat zij Carola willen benoemen als hoofdtrainer van ZVN. Een belangrijke stap om de club en de aanstormende talenten onder de leiding van Carola verder te ontwikkelen om met elkaar mooie, bijzondere sportprestaties in de komende jaren te gaan realiseren. ZVN en haar leden zijn erg verheugd dat Carola deze benoeming heeft geaccepteerd.